ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Şilofta (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=175826)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 12:41 AM

Şilofta
 
şilofta nedir - şilofta nasıl yapılır - şilofta tarifi


MALZEMELER:


1 su bardağı makarna

4 su bardağı süt

6 çorba kaşığı toz şeker

2 kahve kaşığı salep

4 kahve fincanı fındık (kavrulmamış, dilinmiş)

2 çorba kaşığı tereyağı

2 tatlı kaşığı tarçın


HAZIRLANIŞI:


Harlı ateşte kaynayan bol suda, şekilli makarnaları, diri kalacak şekilde haşlayıp süzün. Bir başka tencerede sütü, şeker ve salep ile karıştırarak kaynatın. Kaynayan süte haşlanmış makarnaları, dilinmiş fındıklan ve tereyağını katın. Bir taşım kaynamadan soma ocağın altım kısın. Kısık ateşte kaynatmayı, çorba pişene kadar, ara sıra karıştırarak sürdürün (20-25 dakika). Üzerine tarçın serperek servis yapın.

Not:


Şilofta kahvaltı sofrasına çok yakışan bir çorbadır. Eskiden bu çorba hazır makarna veya erişteden yapılmazdı. Taze hazırlanmış yumurtalı hamurdan açılan yufkalar, madeni para büyüklüğünde üçgen, kare, dikdörtgen gibi şekillerde kesilir; hazırlanan şekilli yufka parçalarının bir kısmı tereyağında kızartılarak esmerleştirilirdi. Böylece, çorbaya esmer ve beyaz renkte yufka parçaları atılmış olurdu.



alıntı


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.