![]() |
Havuç Çorbası 10
Havuç Çorbası Tarifi - Havuç Çorbası Yapılışı - Havuç Çorbası Nasıl Yapılır - Havuç Çorbası Malzemeleri
Malzemesi: 500 gr. havuç, (halka halka kesilmiş) 2 çorba kaşığı doğranmış soğan 40 gr. margarin 1 litre et suyu veya su 3 çorba kaşığı pirinç veya 250 gr. kenarları çıkarılmış bayat ekmek tuz 1 çay kaşığı şeker karelere kesilmiş ve kızartılmış ekmekler Hazırlanışı: Havuç ve soğanları margarinin yarısı ile pişirin. Havuçlar yumuşayınca, et suyunu veya suyu katın. Pirinç veya bayat ekmeği ilave edin. Sonra bir tutam tuz ve 1 çay kaşığı şekeri serpip 20 dakika kısık ateşte pişirin. Süzgeçten geçirerek püre haline getirin. Eğer püre koyu ise biraz daha et suyu veya su ilave edin. Kalan margarini çorbaya katın. Tekrar bir taşım kaynatın. Kızarmış ekmekleri üzerine serpip servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.