![]() |
Havuç Çorbası 11
Havuç Çorbası Tarifi - Havuç Çorbası Yapılışı - Havuç Çorbası Nasıl Yapılır - Havuç Çorbası Malzemeleri
Malzemesi: 500 gr rendelenmiş havuç 1 adet ince doğranmış kuru soğan 4 yemek kaşığı tereyağ 2 tatlı kaşığı tuz 1 kahve kaşığı toz biber 2 yemek kaşığı un 3 yemek kaşığı krema 3 su bardağı et suyu 1/2 limon suyu Dereotu Hazırlanışı: Tencerede tereyağ eritilir ve üzerine ince doğranmış soğan eklenir. 4-5 dakika kavurduktan sonra rendelenmiş havuç ilave edilir, 5-6 dakika beraber kavrulur. Üzerine un eklenir ve biraz karıştırılır. Tuz, biber ve limon suyu döküp, et suyu konur. Kremayı ilave edilir ve karıştırmaya devam ederek kaynamaya bırakılır. 10 dakika ağır ateşte kaynadıktan sonra servis edilir. Üzerine isteğe göre dereotu serpilebilir. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.