![]() |
Havuç Çorbası 16
Havuç Çorbası 16 Tarifi - Havuç Çorbası Yapılışı - Havuç Çorbası Nasıl Yapılır - Havuç Çorbası Malzemeleri
2 adet havuç 2 adet patates 1 adet soğan 2 çorba kaşığı tereyağı 100 gr tavuk göğsü tuz karabiber 6 su bardağı su Suyu tencereye koyup tavuğu soğanı içine ekleyin ve 30 dakika pişirin. Suyu süzüp ayırın.Tavukları didikleyip bekletin. Tencereye tereyağını koyup eritin, küp şeklinde doğranmış havuç ve patatesi ekleyip 3 dakika kavurun. Üzerine süzülmüş tavuk suyunu ekleyip havuçlar pişinceye kadar 15 dakika kaynatın. Sonra didiklediğiniz tavuk etlerini ilave edip istenirse limon suyu sıkarak servis yapabilirsiniz. Not: Bu çorba istenirse 3 çorba kaşığı tel şehriye eklenerek de hazırlanabilir. Elif Korkmazel |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.