![]() |
Sakala Çarpan Çorbası
Afyon Yöresi Çorba Tarifi - Sakala Çarpan Çorbasının Hikayesi
Tarifini verdiğimiz sakala çarpan çorbasınınhikayesi şöyle; yalnız yaşayan bir ihtiyara komşusu çorba yapıp getirmiş. Dede de çorbayı kaşıkla değil de tastan içmiş. Çorbanın içindeki erişteler dedenin sakalına yapışınca çorbanın adı "sakala çarpan" olarak kalmış. Malzemeler: 1 su bardağı yeşil mercimek 1 su bardağı ev eriştesi 1 çorba kaşığı nane 1 tatlı kaşığı salça 1 orta boy soğan 1 fincan sıvı yağ 1 çay kaşığı kırmızıbiber 8 su bardağı su veya et suyu. Yapılışı: 3 su bardağı su ile mercimeği pişirin. Mercimek piştikten sonra suyunu süzün. Beş su bardağı sıcak su veya et suyunun içine mercimeği ve erişteyi ilave edin. Ağır ateşte 15-20 dakika pişirin. Ayrı bir tavanın içine yağı, ince ince doğranmış soğanları pembeleşinceye kadar kavurun. Salça, nane, kırmızıbiber sos haline getirip, pişmiş çorbanın içine katılın. alıntı |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.