![]() |
Etli Lahana Çorbası
Etli Lahana Çorbası Yapılışı - Etli Lahana Çorbası Tarifi - Etli Lahana Çorbası Malzemeleri
Malzemesi: 250 gr. dana parça et (kemikli) 8 yaprak lahana 2 adet orta boy patates 2 adet orta boy kuru soğan 1 adet küçük kereviz 1 adet küçük havuç 2 yemek kaşığı margarin 1 çay kaşığı şeker 1 yemek kaşığı un 1 adet limonun suyu Tuz Tarifi: • 10 bardak su ile parça kemikli eti tencereye koyun. • Kemikler etlerinden ayrılana kadar pişirin. • Et suyunu süzün, etleri kemiklerinden ayırın. • Tencereye 1 adet soğanı küçük küçük doğrayıp, margarinle pembeleştirin. • Üzerine 1 kaşık un ilave edin. 4-5 sefer karıştırın. • Et suyunu tekrar 10 bardak suya tamamlayın. • Küp küp doğranmış havucu ilave edin. • Patatesleri ve kerevizi doğrayın. • 15 dakika kaynatıp, kenara ayırdığınız etleri ilave edin. • Lahana yapraklarını iri iri doğrayıp tencereye atın. • Limon suyu, şeker, tuz ve karabiber ekleyin. • 30 dakika kaynatıp servise hazırlayın. Hazırlama Süresi: 15 Pişirme Süresi: 60 Kişi Sayısı: 6 |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.