ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Çorba (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=686)
-   -   Tavuk Ve Pirinç Çorbası (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=175658)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 01:09 AM

Tavuk Ve Pirinç Çorbası
 
Tavuk Ve Pirinç Çorbası Tarifi - Tavuk Ve Pirinç Çorbası Malzemeleri - Pişirme Talimatları - Tavuk Ve Pirinç Çorbası Hazırlanışı

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


8 bardak su

2 tavuk göğsü parçası; derisi ve yağları alınmış

2 tavuk kanadı uyluklarıyla birlikte, derisi ve yağları alınmış

3 havuç, soyulmuş, çaprazlama kesilmiş

3 kereviz sapı çaprazlama dörde bölünmüş

1 soğan, dilimlenmiş

2 çay kaşığı tuz

2 diş sarımsak, doğranmış

1 defne yaprağı

Bİr bardağa yakın (3/4) Amerikan pirinci

1 tutam maydanoz, doğranmış


Suyu, tavuk göğsünü, tavuk kanatlarını, havucu, kereviz sapını, soğanı, sarımsağı ve defne yaprağını geniş bir tencereye koyun. Kaynamaya bırakın. Isıyı düşürün ve tavuk pişinceye kadar 35 dakika kadar pişirin. Delikli kaşık kullanarak tavuğu ve havuçları düz ve büyük bir tabağa alın, soğutun. Tavuğu kemiklerinden ayırın ve küçük parçalara ayırarak bir kenara koyun. Kemikleri çıkarın. Havuçları ince ince doğrayın. Tavuk suyunu süzün ve parçaları süzgeçte bırakın. 1 ½ bardak tavuk suyunu bir kızartma tavasına dökün. Pirinç ekleyin ve kaynatın. Isıyı düşürün; 20 dakika kadar tavuk suyu çekilip pirinç yumuşayıncaya kadar pişirin.

Geri kalan tavuk suyunu, tavuk parçalarını ve dilimlenmiş havuçları büyük geniş tencereye alın. Pişmiş pirincide içine dökün. 20 dakika kadar pişirin. Çorbayı tuz ve biberle çeşnilendirin. Maydanoz serpip servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.