![]() |
Kremalı Havuç Çorbası
Kremalı Havuç Çorbası Tarifi - Kremalı Havuç Çorbası Yapılışı - Kremalı Havuç Çorbası Nasıl Yapılır - Kremalı Havuç Çorbası Malzemeleri
4 kişilik Malzeme: Çorba: 400 g havuç 250 g patates, 1 yeşil soğan, 50 g tereyağı, 1 limon suyu, 750 g et ya da sebze suyu (tablet), 1 tatlı kaşığı şeker, 1 çay bardağı krem şanti, tuz, karabiber. Yumurtalar: 200 g taze peynir, 1 küçük yumurta, tuz, karabiber, hint cevizi pudrası, 50 g galete unu, 1 er bağ maydanoz, tere ya da soğancık, 25 er g emmental peyniri rendesi, rokfor peyniri ve küp halinde doğranmış jambon. Çorba: Havuçları, patatesi ve soğanı doğrayın ve kızdırılmış tereyağında pembeleşene dek 3 dakika çevirin. Limon suyu, et suyu ve şekeri ilave edin, çorbayı kısık ateşte 25 dakika pişirin. Krem şantiyi katın. Çorbayı mikserden geçirin, tuz ve biber atın. Yumurtalar: Peyniri, yumurtayı, baharatı ve galete ununu karıştırın. 2 tatlı kaşığı ile bıldırcın yumurtası büyüklüğünde parçalar kesin. Yumurtaları tuzlu suda 3 dakika haşlayın. Yumurtaları kepçe ile sudan çıkartın ve çorbanın içine koyun. Çorbayı yeşillikle dekore edin. Değişiklik: Yumurtaları yeşillik, rendelenmiş peynir veya doğranmış jambonda çevirin. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.