ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Çorba (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=686)
-   -   Kremalı Havuç Çorbası (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=175613)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 01:17 AM

Kremalı Havuç Çorbası
 
Kremalı Havuç Çorbası Tarifi - Kremalı Havuç Çorbası Yapılışı - Kremalı Havuç Çorbası Nasıl Yapılır - Kremalı Havuç Çorbası Malzemeleri

4 kişilik Malzeme:

Çorba:

400 g havuç

250 g patates,

1 yeşil soğan,

50 g tereyağı,

1 limon suyu,

750 g et ya da sebze suyu (tablet),

1 tatlı kaşığı şeker,

1 çay bardağı krem şanti,

tuz,

karabiber.

Yumurtalar:

200 g taze peynir,

1 küçük yumurta,

tuz,

karabiber,

hint cevizi pudrası,

50 g galete unu,

1 er bağ maydanoz, tere ya da soğancık,

25 er g emmental peyniri rendesi, rokfor peyniri ve küp halinde doğranmış jambon.


Çorba: Havuçları, patatesi ve soğanı doğrayın ve kızdırılmış tereyağında pembeleşene dek 3 dakika çevirin. Limon suyu, et suyu ve şekeri ilave edin, çorbayı kısık ateşte 25 dakika pişirin. Krem şantiyi katın. Çorbayı mikserden geçirin, tuz ve biber atın.

Yumurtalar: Peyniri, yumurtayı, baharatı ve galete ununu karıştırın. 2 tatlı kaşığı ile bıldırcın yumurtası büyüklüğünde parçalar kesin. Yumurtaları tuzlu suda 3 dakika haşlayın. Yumurtaları kepçe ile sudan çıkartın ve çorbanın içine koyun. Çorbayı yeşillikle dekore edin.

Değişiklik: Yumurtaları yeşillik, rendelenmiş peynir veya doğranmış jambonda çevirin.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.