![]() |
Dana Eti Suyu Çorbası
Dana Eti Suyu Çorbası Tarifi - Dana Eti Suyu Çorbası Nasıl Yapılır - Dana Eti Suyu Çorbası Malzemeleri
Dana Eti Suyu Çorbası 1 kg dana eti (but bölgesinden) 1 adet kereviz 1 adet havuç 1 adet soğan 15 bardak su 1 tatlı kaşığı tuz Büyük bir tencere içine temizlenmiş sebzeler, yıkanmış et ve 15 bardak soğuk su konur, ateşe yerleştirilir. Üzerinde toplanan köpükler bir süzgeçle alınır, et pişinceye kadar kaynatılır. Bir tülbent ya da süzgeçten geçirilir, çıkan su sade olarak içilebildiği gibi, çorba ve pilavlarda da kullanılabilir. Eti ise söğüş olarak yenir. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.