![]() |
Safranlı Tavuklu Şehriye Çorbası
Safranlı Tavuklu Şehriye Çorbası Tarifi - Safranlı Tavuklu Şehriye Çorbasının Yapılışı - Safranlı Tavuklu Şehriye Çorbası Nasıl Yapılır
Malzemeler: 1 tane haşlanmış tavuk göğsü (1 su bardağı kadar) 3 su bardağı tavuk suyu 2 su bardağı sıcak su 1 çay bardağı tel şehriye 1 tane limon suyu Bir adet havuç rendesi Yarım çay kaşığı safra 100. gr. tereyağı 1 çay bardağı un tuz 4-5 dal taze maydanoz Hazırlanışı: Tavuk göğsünü küçük parçalara bölüp tel tel ayırın ve bir tencerede tereyağını eritin rende havuç ilave edin biraz kavurun sonra un ilaveedin un da kavurun ve safranı ilave edin haşlamış olduğun tavukların suyunu tel süzgeçden süzün ve tencereye ilave edin Çorba kaynamaya başlayınca tel şehriye ve tavuk ları ilave edin. Limon suyu da ilave edin ve 10 dakika kaynatın maydanozları ince kıyın ve çorbaya ilave edin tuzunu biberini ilave edin ve servis edin. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.