![]() |
Bulgaristan Usulü Yeşil Mercimek Çorbası
Bulgaristan Usulü Yeşil Mercimek Tarifi - Bulgaristan Usulü Yeşil Mercimek Yapılışı - Çorba Tarifleri
Malzemeler 2 su bardağı yeşil mercimek 1 baş soğan 1 tatlı kaşığı un Hazırlanışı Yeşil Mercimeği ayıklayıp, yıkadıktan sonra su ilave ederek kaynaması için ocağa koyuluyor. Çabuk pişmesini istiyorsak mercimeğin akşamdan ıslatılması gerekiyor. Kaynamaya başlayınca 1 baş soğan doğranıp, çiğ olarak mercimeğin üzerine ilave ediliyor. Kaynamakta olan mercimeğin üzerine biraz sıvı yağ ve tuz ilave edip, kısık ateşte pişiriliyor. Piştikten sonra ayrı bir tavada sıvı yağ kızdırılıp, 1 tatlı kaşığı kadar un kavruluyor. Üzerine tatlı pul biber ilave edilip, biberi çok yakmadan ocaktan alınıyor ve pişmiş mercimeğin üzerine dökülüyor. En sonunda Bulgaristanda mercimek otu denilen bir baharatla tatlandırılıyor. Yanına sebzeli bulgur pilavı (kuru soğan, biber ve domatesli) veya salçalı makarna ve turşu ile servis yapılıyor. Afiyet olsun… Ayşe Berberoğlu |
Bulgaristan Usulü Yeşil Mercimek Çorbası
bu yanlış..biz un koymayız yeşil mercimek çorbasına.ayrıca,küp küp doğranan havuç konur..ve ilk önce bir süre kaynatılır ve çıkan siyah su süzülür..onun ardından yeşil mercimeği yine aynı tencereye alıp üstüne su çıkacak kadar sıcak su ilave edilir,soğanlar ve havuçlar,sıvı yağ,3-4 diş sarımsak da ilave edilip kısık ateşte pişirilir..ocaktan almadan önce 3-4 adet rendelenmiş domates ilave edilir ve mercimek otu denilen bir baharat ilave edilip 5-10 dk.daha kaynatılır..
Afiyet olsun |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.