![]() |
Yarmalı Yoğurt Çorbası
Yarmalı Yoğurt Çorbası Tarifi - Yarmalı Yoğurt Çorbası Nasıl Yapılır - Yarmalı Yoğurt Çorbası Malzemeleri
Yarmalı Yoğurt Çorbası Elif Korkmazel 1 su bardağı aşurelik buğday 200 gr. taze fasulye Yeteri kadar su 2 su bardağı yoğurt 1 adet yumurta 1 çorba kaşığı un Tuz Buğdayı bir gece suda bırakın. Ertesi gün suyunu süzüp üzerini geçecek kadar su ekleyerek kaynatın. Kaynayınca ayıklanmış ve verev doğranmış fasulyeyi ekleyip fasulyeler yumuşayana kadar pişirin. Bir kasede yoğurt, yumurta ve unu çırpın. Çorba suyuyla ılıtarak yavaş yavaş çorbaya ekleyin. Bir taşım kaynatıp ocaktan alın. Üzerine yağda yakılmış pul biber dökün. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.