![]() |
Kestane Çorbası
malzemeler
250 gr. kestane 20 gr. tereyağı 1 adet soğan 2 adet kabak 1,5 litre tavuk suyu veya bulyon 200 ml. krema Zencefil Taze çekilmiş karabiber Tuz yapilisi Kestaneleri, keskin bir bıçakla çizerek bir tutam tuz ile haşlayın. Kabakları sebze fırçasıyla yıKayarak küplere kesin. Soğanı küp küp doğrayın. Haşlanan kestaneleri süzün ve ılınınca ayıklayın üçe bölün. Tereyağını geniş bir tencereye koyun. Eriyince soğanı ekleyin. Şeffaflaşmaya başlayınca kabak ve kestaneleri ekleyin bir kaç dakika çevirip tavuk suyunu ve tuzu ekleyin. 15 - 20 dakika kısık ateşte pişirin. Zencefil, karabiber ve kremayı ekleyip birkaç dakika daha pişirip ateşten alın. Sıcak olarak servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.