![]() |
Aşlık Çorbası
Aşlık Çorbası Tarifi - Aşlık Çorbası Nasıl Yapılır - Aşlık Çorbası Malzemeleri
AŞLIK ÇORBASI (Kemaliye Erzincan) Malzemeler: 2 su bardağı aşlık 5 su bardağı et suyu 1 yemek kaşığı yağ 1 yemek kaşığı salça domates kırmızı biber yeşil sivri biber küçük küçük doğranmış 1 avuç taze fasulye 1 su bardağı börülce reyhan tuz. Yapılışı: Bütün bu malzemeler karıştırılır. (Yağ, salça, biber daha önceden öldürülerek sokaraç yapılır) 2 taşım kaynatılır, 1 saat demlenmeye bırakılır. Aşlıklar iyice açılana kadar tekrar pişirilir. Çorba kıvamında olunca indirilir, sıcak servis yapılır. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.