![]() |
Pirinçli Pırasa Çorbası - 15 Aydan Sonra
Tarifi - Nasıl Yapılır - Malzemeleri
Malzeme Listesi * 4 Adet Pırasa * 3 Yemek Kaşığı Zeytinyağı * 1 Yemek Kaşığı Nane * 1 Yemek Kaşığı Tereyağı * 1 Çay Bardağı Pirinç * 5 Su Bardağı Su * 1,5 Yemek Kaşığı Un * 1 Tutam Tuz * 3 Yemek Kaşığı Yoğurt * 1 Tatlı Kaşığı Pul Biber Pirinçli Pırasa Çorbası Nasıl Yapılır? 1. Pırasaları kibrit çöpü kalınlığında incelikte doğrayın ve tencereye alarak 3 yemek kaşığı zeytinyağı ile kavurun. 2. Pırasalar kavrulduktan sonra üzerine 4 su bardağı sıcak su ekleyin ve beyaz suyu çıkmayana dek yıkayıp ve suyunu süzdüğünüz pirinçleri de tencereye ekleyin. 3. Pirinçler haşlandıktan sonra bir kase içinde yoğurt ve unu yarım bardak su ile hiç pütür kalmayacak şekilde karıştırın. 4. Tencerede kaynayan çorbadan bir kase alarak terbiyenin içine koyun ve biraz ılıştırın. Terbiyeyi yavaş yavaş tencereye ekleyin. 5. Kısık ateşte 5 dakika daha kaynatın. 6. Ocağın altını kapattıktan sonra tereyağını bir tavada kızdırın, üzerine nane ve pul biber dökün ve yanmasına izin vermeden, tenceredeki çorbanın üzerinde gezdirin. Afiyet Olsun... |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.