ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Tavşan sac kavurma (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=174881)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 01:50 AM

Tavşan sac kavurma
 
Mazlemeler

1-Bir Adet Tavşan

2-Yarım Kg Biber

3-Üç adet Domates

4-İki Adet Soğan

5-Yarım Kg Sıvı Yağ

6-Yedi çeşit Baharat Karışımı

7-Bir Tutam Maydanoz

8-Bir Tutam Defne Yaprağı

Hazırlanışı.


Önce Tavşanı birkaç saat soğuk suda bekleterek kokusunu ev kanını giderin.Tavşanın etlerini kemiklerden ayırarak kuş başı şeklinde doğrayın.Saçın içine biraz su ilave edip saçı temizleyin.Kuş başı doğranmış etleri saçın içine koyarak tekrar içine 1.5 su bardağı su ekleyin.Tavşan orda haşlanırken biber domates vs malzemeleri küçük küçük doğrayın.Saçın içindeki su bitince bir su 1 su bardağı sıvı yağ ilave ederek doğranmış soğanları içine atın.Soğanlar kavruldukdan sonra biber domates ve yedi çeşit baharatı içine atın.Hemen arkasından maydanozlarıda ekleyin.15-20 dakika dağa pişirdikten sonra içine 6-7 tane defne yaprağı ilave edin.Dağa sonra mükemmel kokulu ve lezzetli tavşanı afiyetle yiye bilirsiniz.(Acı eklemeyi unutmayın)


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.