![]() |
Ördekli Etli Sezar Salatası
Malzemeler
* 1 yumurta * 1 fincan rendelenmiş parmezan peyniri * 2 diş ince doğranmış sarmısak * 1 çorba kaşığı sirke * 250 gramlık 2 ördek göğsü fileto * 7 dilim tost ekmeği * 8 çorba kaşığı zeytinyağı * 2 aysberg salata * 3 çorba kaşığı limon suyu * 3 tane konserve sardalya Yapılışı Hazırlanış süresi: 25 dakika Pişirme süresi: 20 dakika Porsiyon adedi: 4 kişilik 1. Ördek filotoları yıkayıp kurutun. Teflon tavada derili kısımları aşağı gelecek şekilde orta ateşte 7 dakika kızartın. Çevirip 7 dakika daha kızartın. Tuz biber ekin. 2. Ekmek dilimlerini küplere kesin. 3 çorba çaşığı zeytinyağında kızartın. Sarmısağı ekleyip harmanlayın. Soğumasını bekleyin. 3. Yumurtayı 4 dakika haşlayın. Salatayı temizleyip ayıkladıktan sonra doğrayın. Bir kapta limon suyu ile sirkeyi biraz karabiberle karıştırın. 5 çorba kaşığı zeytinyağı ekleyip çırpın. Yumurtanın sarısını ayırın. Sarısını ezip sosa ekleyin ve krema kıvamına gelinceye dek karıştırın. 4 sardalyayı ince doğrayıp sosa ekleyin. 4. Salatayı çukur servis tabağına aktarın. Sos, ekmek parçaları ve parmezan peyniri ile harmanlayın. Eti dilimleyip üzerine koyun. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.