ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Provans usulü bıldırcın (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=174806)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 02:02 AM

Provans usulü bıldırcın
 
bıldırcın nasıl pişirilir - bıldırcın pişirme tarifi - av yemekleri tarifleri - salçalı bıldırcın



Malzemesi:


4 adet bıldırcın

4 çorba kaşığı zeytinyağı

20 diş sarmısak

2 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz

4 orta boy domates

tuz, karabiber, 1 limonun suyu.

Hazırlanışı:


Bıldırcını temizleyip tütsüledikten sonra yıkayıp kurulayın. Sarımsakları ayıklayın ve kıyın. Domateslerin kabuklarını soyup, çekirdeklerini çıkarttıktan sonra küçük zar biçiminde doğrayın. Zeytinyağını tavada kızdırın.


Bıldırcın parçalarının her iki yanlarını da kızgın yağda, nar gibi oluncaya kadar pişirin. Sarmısak ve maydanozu ilave edip, 3 dakika daha, orta ateşte pişirin, kıyılmış domatesi katıp, birkaç kez karıştırdıktan sonra, tavanın üzerine bir kapak örtüp, çok ağır ateşte bir saat kadar pişirin. Bu sürenin sonunda etleri tavadan alıp bir kenarda üzerleri örtülü olarak bekletin.


Tavada kalan malzemeyi, tahta bir kaşığın sırtıyla ezerek, tül süzgeçten süzün. Bıldırcın ya da tavuk parçalarını, süzülmüş salçayla birlikte yeniden tavaya koyun. Tuz, biber ve limon suyunu da kattıktan sonra, yine üzeri kapalı olarak, ağır ateşte yarım saat daha pişirip hemen servis edin.



alıntı


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.