![]() |
Melekşahi Bıldırcın
Melekşahi bıldırcın nedir - Melekşahi bıldırcın nasıl yapılır
Yapılışı Patlıcanlar iki taraftan biraz kesilip kabukları soyulur ve yandan yarıya kadar ayrılır ve içleri hafif oyulur, bol tuza bulanıp yıkanır. Suları sıkılıp orta kızgınlıktaki yağda penbeleşinceye kadar kızartılır. Sonra istenen miktarda bıldırcın iyice temizlenir, patlıcandan kalan yağa konup rendelenmiş soğan suyu, tuz, karabiber ve domates ilâvesiyle pişirilir. Piştikten sonra çıkartılıp patlıcanların içine yerleşilir, üzerleri yine patlıcanla kapatılır, domates, kekik ve kurutulmuş rezene ilâve edilip orta hararetteki fırına verilir. Patlıcanlar katılaşmaya başlayınca çıkarılıp servis yapılır. Duhaniye İmamı Selim Efendi Risalesi'nden alıntı |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.