![]() |
Keklik Dolması
Keklik Dolması Tarifi - Keklik Dolması Nasıl Yapılır - Keklik Dolması Malzemeleri
Keklik Dolması Malzemeler 2 adet temizlenmiş kemiksiz keklik 100 gram tavuk kıyması 30 gram Bizim Mutfak Teremyağ 2 çorba kaşığı Altın Hasat Riviera Zeytinyağı Tuz, karabiber 4-5 adet arpacık soğan 4-5 adet sarımsak 10 gram antep fıstığı içi 3-4 adet kuru kayısı 3-4 adet hurma 3-4 adet kuru erik bir kaç adet yıldız anason 1 tutam toz tarçın Hazırlanışı Hurmaların çekirdeklerini temizleyin. Fıstıkları küçük küçük doğrayın. Tavuk kıymasını çukur bir kaba alın. Doğranmış fıstıklar, hurmalar, bir tutam tarçın, kayısılar, tuz, karabiber ve kuru erikleri ilave ederek karıştırın. Harcı temizlenmiş kekliklerin içine yerleştirip yağlı kağıt serili fırın tepsisine aktarın. Üzerine zeytinyağı gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20 dakika kadar pişirin. Temizlenmiş arpacık soğanlar, kıyılmış sarımsaklar ve zeytinyağını karıştırıp güveç kabına aktarın. Yarım saat fırında pişirdikten sonra pişen keklikle birlikte servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.