![]() |
Ekşi Elmalı Ördek Göğsü
Ördek Nasıl Pişirilir - Ördek Tarifi - Elmalı Ördek
Malzemeler 4 ördek göğsü (kemik ve derileri alınıp, fazla yağları atılmış) 1 çorba kaşığı natürel zeytinyağı bir tutam tuz 15 g (1 çorba kaşığı)tuzsuz tereyağı 1 ekşi elma (kabuğu soyulup, çekirdekli bölümü çıkarıldıktan sonra, ince dilimlenerek, üstüne 2 çorba kaşığı taze sıkılmış limon suyu gezdirilmiş) 1 arpacık soğanı (ince doğranmış) 1/4 tatlı kaşığı kekik 1 1/2 çorba kaşığı sirke 1 tatlı kaşığı bal 1 diş sarmısak (ince kıyılmış) 25 cl (1 su bardağı) tuzsuz tavuk suyu Tarifi Zeytinyağını, kalın dipli bir tavaya koyup, tavayı harlı ateşe oturtarak, yağı ısıtın. Isınınca ördek göğüslerini koyup, 5 dakika kızartın. Sonra altüst edip, üstlerine tuzu serperek, ateşi kısın ve göğüsleri orta ateşte 3 dakika pişirin. Ördek göğüslerini delikli spatulayla birtabağa çıkarıp, bir kenarda sıcak kalmalarını sağlayın. Tereyağını tavaya koyup, eriyince elma dilimlerini ekleyerek, 2 dakika sote edin. Arpacık soğanları, kekik, sirke, bal ve sarımsakları katıp, sık sık karıştırarak, karışımı elmalar hafifçe . esmerleşene kadar (2 - 3 dakika) pişirin. Tavuk suyunu ekleyip, bir taşım kaynattıktan sonra, ateşi kısarak, elmalı sosu yarı yarıya çekinceye kadar (yaklaşık 10 dakika) pişirin. Bu arada ördek göğüslerini 5 mm kalınlığında verevine dilimleyip, dilimleri ısıtılmış bir servis tabağına dışa açılan bir yelpaze gibi dizin. Tavayı ateşten alıp, elmalı sosu kaşıkla sıcak dilimlerin üstlerine boşaltarak, servis yapın. SERVİS ÖNERİSİ: Buharda haşlanmış brokkoli çiçekleriyle. alıntı |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.