ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Zeytinyağlı Kaz Yahni (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=174766)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 02:09 AM

Zeytinyağlı Kaz Yahni
 
ZEYTİNLİ KAZ YAHNİSİ


Servis (Kaç Kişilik): 4-5


Malzeme Listesi:


1 adet kaz,

3 adet ançüez filetosu,

1 baş kuru soğan,

1 adet havuç ,

2-3 adet kereviz yaprağı ,

1 adet defne yaprağı,

1 demet maydanoz,

yarım fincan domates salçası (Iğdır domates salçası deneyiniz)

3 yemek kaşığı halis zeytinyağı ,

150 gram iyi kalitede yeşil zeytin,

yeteri kadar tuz ve dane karabiber


Yapılışı:

Kazın iç organları, kan, sıvı ve artıkları iyice çıkarılır,yıkanır ve kurulanır. Küçük parçalar halinde kesilir ,yeni çekilmiş karabiber ve tuz serpilir. Soğan; havuç, kereviz yaprağı, maydanoz ve defne yaprağıyla birlikte ince bir şekilde kıyılır. Çekirdekleri çıkarılan zeytinler 5 dakika süre ile suda kaynatılır ve süzülür. Et parçalar geniş bir tavada zeytinyağında yüksek alevli bir ateşte kavrulur, ve ateşin şiddeti düşürülür.Kesip hazırlanan ot ve sebzeler buna eklenir tümü biraz sarartılır. Çatalla ezilmiş anchuez dilimleri ilave edilip harmanlanır, ve suda iyice çözülmüş domates salçası ile ezilmiş dane biber eklenip ağzı örtülür. Orta şiddette alevli ocakta karıştırılarak pişirilir.Karıştırma işlemi aralıklarla tekrarlanmalıdır. Lüzum olursa biraz .daha kaynar su katılabilir. Yemek ateşten indirilmeden 10 dakika evvel kaynatılmış zeytinler de eklenir. Kaz ile beraber yeşil zeytinler tabağa konularak servis yapılır.


Tavsiyeler: Bu yahninin domateslisi de yapılmaktadır. Afiyet olsun..


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.