ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Pekin Ördeği (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=174740)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 02:13 AM

Pekin Ördeği
 
Pekin Ördeği Tarifi - Pekin Ördeği Nasıl Yapılır - Pekin Ördeği Malzemeleri



Pekin Ördeği


Malzemeler



1adet ördek eti


2adet yeşil soğan


1adet kuru soğan


2 diş sarımsak


½ demet maydanoz


2 yemek kaşığı sıvı yağ


2 tatlı kaşığı anason


1 tatlı kaşığı tane karabiber


2 yemek kaşığı soya sosu


3 tatlı kaşığı tuz


1.5 tatlı kaşığı şeker


1+1/2 tatlı kaşığı mısır nişastası


3 yemek kaşığı bal


1 yemek kaşığı sirke


Tarif



Temizlenmiş ördeğin içini dışını önce sıcak suyla nemlendirilmiş bir bezle silin sonra tuzla ovun. Boyun kısmını tahta kürdan ve iplikle sıkıca kapatın; 2 saat açık havada asarak kurumaya bırakın.


Yeşil soğanları kalın parçalara kesin. Kuru soğan ve sarımsakları ve maydanozu ince ince kıyın. Yağı derince bir tavada kızdırın, sebzeleri 2-3dk karıştırarak kavurun; içine 1 bardak sıcak su ilave ederek 5dk ağır ateşte pişirin. Anason, tane karabiber, soya sosu ve şekeri katıp karışımı ördeğe doldurup kürdanla karnını kapatın.


175 derece ısıtılmış fırında ızgara teli üzerinde 1 saat kızartın 1.5-2çay bardağı sıcak suya bal ve sirkeyi karıştırıp, sık sık ördeğe fırça ile sürün. Kızardıktan sonra biraz soğumaya bırakın. Karın kısmını açıp suyunu tavaya boşaltın. Mısır nişastasını bir miktar su ile karıştırıp ördek suyunun olduğu tavaya dökün, bunları karıştırarak ısıtın ve ördekle beraber servise sunun.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.