ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Rezeneli Elmalı Ördek (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=174720)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 02:17 AM

Rezeneli Elmalı Ördek
 
Ördek Pişirme Tarifi - Rezeneli Ördek Nasıl Pişirilir - Ördek Pişirme
Malzeme:


2 adet kırmızı elma

5 adet portakal

2 adet Kırmızıbiber

3 çorba kaşığı Altın Hasat Sızma Zeytinyağı

1 adet soğan

2 diş sarımsak

1 adet havuç

1adet kereviz

50 gram esmer şeker

Tuz



Tarifi :


Ördek etini bol suda tuz ekleyerek haşlayın. But ve göğüs kısmındaki etleri iri parçalara bölüp bir kenara ayırın. Soğan, sarmısak, havuç ve kerevizin kabuklarını soyarak iri iri doğrayın.


Kemiklerle beraber bir tencereye aktarın. Kırmızı şarap ilave edip suyunu çektirin. Ayrı bir tavada esmer şekeri karamelize edin. 5 portakalın suyunu ekleyip kaynatın. Karamelize sosu şaraplı karışıma ilave edip karıştırın. Süzüp sos kabına alın.


Ördek etlerini, çekirdekleri temizlenmiş ve dilimlenmiş elmalarla birlikte zeytinyağında hafifçe kavurun. Hazırlamış olduğunuz sostan ilave edip 5 dakika daha kavurun.


Ayrı bir tavada jülyen doğranmış rezene dallarını ve kırmızıbiberleri soteleyin. Elmalı ördeği kabukları soyulmuş portakal dilimlerinin üzerine yerleştirin. Kiraz domates, taze kekik dalı ve sotelenmiş sebzelerle servis yapın.



alıntı


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.