ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Serbest Forum (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=151)
-   -   Manevi Hastalıklar ve Hurafeler. (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=172542)

Prof. Dr. Sinsi 06-27-2012 12:50 AM

Manevi Hastalıklar ve Hurafeler.

Evet.

Zamanımız Ahirzaman ve Bu Zamanda Çok Hurafeler var.

Lakin Ahirzamanda Çağımızda Kuran Ve Sünnet Unutulduğu İçin Manevi Hastalıklar Çoğaldı.

Peki Günümüzdeki Hastalıklar Nedir?

1.Aşırı Şüphe
2.Unutganlık
3.Yatarken Ağırlık Çökmesi
4.İntihar(Bundan Çok Bahsedeceğim)
5.Aşırı Ümitsizlik
6.Aşırı Üzüntü
7.Aşırı Sabırsızlık.

Evet.Daha Çok Hastalık Var Ama Toplumumuzda En Yaygınları Bu 7 Hastalıkdır.

İlk Önce Bu Hastalıkların Nerden Geldiğini Söyleyelim.

Kuran-ı Kerim'de Şöyle Bahseder.

4 - O sinsi vesvesecinin şerrinden.
5 - O ki, insanların göğüslerine vesveseler fısıldar.
6 - Gerek cinlerden, gerek insanlardan

(114.Sure-Nas Suresi:4,5,6. Ayetler)

Evet Kuranda da Belirtildiği Gibi Bu 7 Hastalık Şeytani Cinlerin Vesvesiyle Oluşur.

Şimdi Çok Büyük Bir Hurafe var Bu Konuda.

Bazı Kimseler Şeytan Lainin İnsanın İçine Girebileceğini İddia Ediyor.

Bu Çok Yanlışdır.Allah(c.c.)'u İnsanın İçine Enerji Beden,Enerji Bedenin İçinde de Nur Beden Koymuşdur ki Bu Nur Beden Meleklerin Nurundan Bile Daha Şiddetlidir.

Yani Bir Şeytan Laini İnsanın İçine Girmeye Teşebbüs Ederse Bu Enerji Onu Yakar,O Enerjiyi Geçmesi Mümkün Değildir.Geçdiğini Bile Var Saysanız Nur Beden Onu HELAK eder.

Ama Şu Vardır ki,İnsanın İçine Ne Kadarda Giremesede Vesvesi Tüm Vücudu Dolaşır.

1.Hastalık:Aşırı Şüphe

Bu Hastalıkda İnsana Allahın Olmadığı Telkin Edilir.

Bu Hastalığın Tek Yolu:"Bu Vesveseye Önem ve Değer"Vermemekdir.

Bu Vesvese Ne Kadar Cevab Verilirse O Kadar Büyür.

Bu Hastalık İçin Salavat Getirmek Çok İyi olur.

Çünkü Peygamber Efendimiz(s.a.v.):"Bir Sıkıntınız olursa Bana Salat Ve Selam Getirin" Buyurmuşdur.

Ayrıca,Ya Mümünu,Ya Nuru,Ya Hadiu Ya Allah Zikride İnsanı Rahatlatır İçine Eminlik Ve Huzur Verir.

2.Unutganlık.

Bu Hastalık Şeytan Lainin Verdiği Vesveseler Sonucunda Beyin Yorulur.Ve Unutmaya Başlar.

Bu Hastalık İçin Çoğu Evliya Ayetel Kürsinin Okunmasını Tavsiye Etmişdir.

Ayrıca Bol Bol Kuran Okumak Bu Hastalığı Geçirir.

3.Yatakda Ağırlık Çökmesi.

Evet.Bu Aralar Bu Hastalık Çoğalıyor.Bu Hastalığın Amacı,Şeytanlar Bu Tür Vesvese Vererek Kendilerinin İnsandan Üstün Olduğunu Telkin Etmeye Çalışırlar.

Bu Hastalığın Çözümü Bol Bol Kuran Tefsiri Okumakdır.

Allah Kuranda İnsanın Şeytanlardan Üstün Olduğunu Ayetlerinde
Açıklıyor.

Bir zamanlar Rabb'in meleklere: "Ben yeryüzünde bir halife yaratacağım" demişti. (Melekler): "A!.. Orada bozgunculuk yapacak ve kan dökecek birisini mi yaratacaksın? Oysa biz seni överek tesbih ediyor ve seni takdis ediyoruz" dediler. (Rabb'in): "Ben sizin bilmediklerinizi bilirim." dedi.

31 - Ve Âdem'e isimlerin hepsini öğretti, sonra onları meleklere gösterip: "Haydi davanızda sadıksanız bana şunları isimleriyle haber verin." dedi.
32 - Dediler ki: "Yücesin sen (ya Rab!). Bizim, senin bize öğrettiğinden başka bir bilgimiz yoktur. Şüphesiz sen bilensin, hakîmsin".
33 - (Allah): "Ey Âdem, bunlara onları isimleriyle haber ver." dedi. Bu emir üzerine Âdem onlara isimleriyle onları haber verince, (Allah): "Ben size, ben göklerin ve yerin gayblarını bilirim, sizin açıkladığınızı da, içinizde gizlediğinizi de bilirim" dememiş miydim?" dedi.
34 - Ve o zaman meleklere: "Âdem'e secde edin!" dedik, hemen secde ettiler. Yalnız İblis dayattı, kibrine yediremedi, inkârcılardan oldu.
35 - Dedik ki: "Ey Âdem, sen ve eşin cennette oturun, ikiniz de ondan dilediğiniz yerde bol bol yeyin, fakat şu ağaca yaklaşmayın, yoksa zalimlerden olursunuz."

(Bakara Suresi-31-32,33,34,35 Ayetler)

Ayetlere Bakılırsa Şeytanları Bırakın Allah İnsanı Meleklerden Bile Daha Üstün Yaradmışdır.

Bu Ayetleri Düşünüb İnsanın Kendisinin Şeytandan Daha Üstün Olduğunu Anlaması Ve Tefekkür Etmesi Gerekir.