ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Güllaç Tavası (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=171990)

Prof. Dr. Sinsi 06-26-2012 04:36 AM

Güllaç Tavası
 
Güllaç Tavası
Güllaç Tavası Tarifi - Güllaç Tavası Yapılışı - Güllaç Tavası Nasıl Yapılır - Güllaç Tavası Malzemeleri



Malzemeler:
8 yaprak güllaç
1 su bardağı ceviz
3 adet tumurta
1 paket tereyağı
Şerbet için:
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su
1 çorba kaşığı limon suyu

Hazırlanışı:
Güllaçlar hafif ıslatılır. Aralarına dövülmüş ceviz konarak üst üste tepsiye yerleştirilir. 1 saat bekletilir. Bu arada şerbet kaynatılır soğumaya bırakılır. Bekleyen güllaç baklava dilimi şeklinde kesilir. Her dilim çalkalanmış yumurtaya batırılır, tereyağında kızartılır. Şerbete atılır, 5 dakika sonra servis tabağına aktarılır.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.