![]() |
Güllaç Tavası
Güllaç Tavası
Güllaç Tavası Tarifi - Güllaç Tavası Yapılışı - Güllaç Tavası Nasıl Yapılır - Güllaç Tavası Malzemeleri Malzemeler: 8 yaprak güllaç 1 su bardağı ceviz 3 adet tumurta 1 paket tereyağı Şerbet için: 2 su bardağı şeker 2 su bardağı su 1 çorba kaşığı limon suyu Hazırlanışı: Güllaçlar hafif ıslatılır. Aralarına dövülmüş ceviz konarak üst üste tepsiye yerleştirilir. 1 saat bekletilir. Bu arada şerbet kaynatılır soğumaya bırakılır. Bekleyen güllaç baklava dilimi şeklinde kesilir. Her dilim çalkalanmış yumurtaya batırılır, tereyağında kızartılır. Şerbete atılır, 5 dakika sonra servis tabağına aktarılır. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.