![]() |
Sakızlı ve Muhallebili Güllaç
Sakızlı ve Muhallebili Güllaç
Sakızlı ve Muhallebili Güllaç Tarifi - Sakızlı ve Muhallebili Güllaç Yapılışı - Sakızlı ve Muhallebili Güllaç Nasıl Yapılır - Sakızlı Güllaç Malzemeleri Gerekli malzeme: Yarım paket güllaç 3 su bardağı süt yarım su bardağı şeker yarım su bardağı tanelenmiş nar Sakızlı muhallebi için: 1-2 damla sakızı 3,5 su bardağı sut yarım su bardağı su 1 su bardağı tozşeker 1 yumurta sarısı 1 çorba kaşığı un 2 çorba kaşığı buğday nişastası 1 tatlı kaşığı vanilya Süsleme için: 1 çay bardağı orman meyveleri Damla sakızını havanda ezin. Nişasta ile unu 1 bardak suda ezin. Yumurta sarılarını tencerede şekerle köpük köpük olana kadar çırpın. Nişastalı su, süt ve vanilyayı ekleyip çırpmaya devam edin. Kısık ateşe alıp devamlı karıştırarak pişirin. Muhallebi koyulaşmaya başlayınca sakızı ekleyip karıştırın. Birkaç dakika karıştırmadan pişirip ocaktan alın. Mikserle 10 dakika çırpın. Güllaç için süt ve şekeri tencereye alın. Kısık ateşte arada bir karıştırarak şeker eriyene kadar kaynatın. Ilınınca güllaç yapraklarını süte batırıp çıkarın. Yaprakları ortadan ikiye kesip küçük kaselerin içine ikişer ikişer kenarları dışa sarkacak şekilde yayın. Muhallebiyi kaselere paylaştırın. Sarkan güllaç yapraklarını içe doğru kıvırarak üzerlerini kapatın. Buzdolabında 2 saat bekletip orman meyveleriyle süsleyerek servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.