![]() |
Arpa Şehriyeli Sebze Çorbası
Arpa Şehriyeli Sebze Çorbası
Arpa Şehriyeli Sebze Çorbası Tarifi - Arpa Şehriyeli Sebze Çorbası Yapılışı - Arpa Şehriyeli Sebze Çorbası Nasıl Yapılır - Arpa Şehriyeli Sebze Çorbası Malzemeleri Malzeme - 4 yemek kaşığı sıvı Sana - 1 adet kabak - 1 adet havuç - 1 adet patates - 2 adet pırasa - 4 adet taze soğan - Yarım su bardağı arpa şehriye - 6 su bardağı et suyu - 2 diş sarımsak - 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber - Tuz ve karabiber Hazırlanışı Kabak ve havuçların kabuklarını kazıyıp, rendeleyiniz. Sarımsak, taze soğan ve pırasaların kabuklarını ayıklayıp, kıyınız. Patateslerin kabuklarını soyup, kararmamaları için su dolu bir kâsede bekletiniz. Derin bir tencerede Sıvı Sana'yı kızdırıp, içine doğranmış, pırasa, taze soğan ve sarımsakları ekleyip, kavurunuz. Sebzeler kavrulunca içine et suyunu, tuz ve karabiberi ekleyip, kaynatınız. Çorba kaynarken, patatesleri rendenin geniş tarafı ile rendeleyip, kaynayan çorbaya ilave ediniz. Sebzeler pişince mikser yardımı ile püre haline getiriniz. En son olarak içine arpa şehriyeleri ilave edip, kaynatınız. Arpa şehriyeler yumuşayınca, çorbayı servis tabağına alıp, sıcak olarak servis ediniz. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.