![]() |
Oktay Usta Karnıyarık Tarifi
Oktay Usta Karnıyarık Tarifi
Malzemeleri: -4 adet kemer patlıcan Kızartmak için -1 su bardağı sıvıyağ -1 kuru soğan -3 çorba kaşığı sıvıyağ -300 gr kıyma -3 olgun domates -4 diş sarımsak Tuz, karabiber Yapılışı:1, Patlıcanları alacalı soyun. Üzerlerine uzunlamasına bıçağın ucu ile bir kesik atın. Tuzlu suda 15 dakika bekletip acısını alın. Patlıcanları kurulayıp kızgın yağda çevirerek hafifçe kızartın veya kaynar suda haşlayın. Kâğıt havlu üzerine çıkarın. 2, Soğanı küçük küçük doğrayıp bir tavada üç kaşık sıvıyağla birlikte yumuşayana kadar kavurun. Sarımsak dişlerini dilimleyip soğana ekleyin ve karıştırın. Kıymayı ilave edip tamamen pişene kadar karıştırarak kavurun. 3, Domatesleri soyup küçük küçük doğrayın ve kıymaya ekleyin. Tuz karabiber ilave edip 5-6 dakika daha hızlı ateşte kavurun. 4, Patlıcanlar soğuyunca kesik yerinden elinizle biraz açın ve kıymalı malzemeyi bir kaşık yardımı ile içlerine doldurun. Bir fırın kabına dizip bir parmak kadar sıcak su ekleyin. Suyuna bir tutam tuz ilave edip fırında veya aynı şekilde tencerede kapağı kapalı olarak ocakta 15 dakika pişirin. Sıcak servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.