ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Oktay Usta Karnıyarık Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=171948)

Prof. Dr. Sinsi 06-26-2012 04:43 AM

Oktay Usta Karnıyarık Tarifi
 
Oktay Usta Karnıyarık Tarifi
Malzemeleri: -4 adet kemer patlıcan
Kızartmak için
-1 su bardağı sıvıyağ
-1 kuru soğan
-3 çorba kaşığı sıvıyağ
-300 gr kıyma
-3 olgun domates
-4 diş sarımsak Tuz, karabiber
Yapılışı:1, Patlıcanları alacalı soyun. Üzerlerine uzunlamasına bıçağın ucu ile bir kesik atın. Tuzlu suda 15 dakika bekletip acısını alın. Patlıcanları kurulayıp kızgın yağda çevirerek hafifçe kızartın veya kaynar suda haşlayın. Kâğıt havlu üzerine çıkarın.
2, Soğanı küçük küçük doğrayıp bir tavada üç kaşık sıvıyağla birlikte yumuşayana kadar kavurun. Sarımsak dişlerini dilimleyip soğana ekleyin ve karıştırın. Kıymayı ilave edip tamamen pişene kadar karıştırarak kavurun.
3, Domatesleri soyup küçük küçük doğrayın ve kıymaya ekleyin. Tuz karabiber ilave edip 5-6 dakika daha hızlı ateşte kavurun.
4, Patlıcanlar soğuyunca kesik yerinden elinizle biraz açın ve kıymalı malzemeyi bir kaşık yardımı ile içlerine doldurun. Bir fırın kabına dizip bir parmak kadar sıcak su ekleyin. Suyuna bir tutam tuz ilave edip fırında veya aynı şekilde tencerede kapağı kapalı olarak ocakta
15 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.