![]() |
Oktay Usta Kaşarlı Balık Tarifi
Oktay Usta Kaşarlı Balık Tarifi 4 Kişilik Malzemeleri: - 500 Kilogram fileto balık - 2-3 Adet Yeşil biber ( isteğe göre ) - 4 Adet orta büyüklüktedomates - 2 Diş sarımsak - Bir kaç yaprak defne - 1 Adet limon veya limon sosu - 1 Kase ayıklanmış dilimlenmiş mantar - Çekilmemiş tane karabiber - Yeteri miktarda zeytinyağı - Yeteri kadar tuz - Kaşar peyniri ve bir kaç yaprak maydanoz Yapılışı : ilk önce kızdırdığımız yağda sarımsak, dilimlenmiş mantarlarımızı, defne yapraklarımızı ve karabiberimizi soteliyoruz. İyice ayıklanmış derisiz küp küp doğranan balıklarımızı ilave ederek karıştırıyoruz. Biberlerimizide karışıma attıktan sonra Küp kesilmiş domateslerimizle birlikte limon suyu veya limon dilimlerini ilave ediyoruz. Ben kesinlikle limon dilimi eklemekten yanayım. Yüksek ateşte 5 dakika kadar pişiriyoruz. Tuzunuda ilave ettikten sonra bir güveç veya cam fırın kabına koyuyoruz. Kaşar peynirini üzerine serptikten sonra önceden 180 derece ısıtılmış fırınımıza koyuyoruz. 5 Dk kadar pişiriyoruz. Fırından alıyoruz ve üzerine ince doğranmış maydanozumuzu serpiyporuz. Servise hazır hale getiriyoruz. İsteğe göre balık olarak levrek, çipura olabilir. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.