![]() |
Karides Sote Tarifi
Karides Sote Tarifi
5 Kişilik Malzemeleri: - 500 gr karides - 6-7 diş sarımsak - 5 olgun taze domates - 1 çay kaşığı kırmızı tozbiber - 4-5 yaprak taze fesleğen veya nane - 50 gr (2,5 çorba kaşığı) tereyağ - 1 tutam tuz Yapılışı: 1, Karidesleri yıkayıp süzgece alın. Sarımsakları ve domatesleri soyun. Domatesleri küçük küçük doğrayın. Sarımsakları ezin. 2, Fesleğen veya nane yapraklarını incecik kıyın. 3, Tereyağını bir tavada veya tencerede eritip hafifçe kızdırın ve karidesleı ekleyip 1-2 dakika çevirerek kavurun. Kıyılmış yeşillikleri, ezilmiş sarımsak ve doğranmış domatesleri ekleyip kavurmaya devam edin. Kırmızı tozbiberi ve tuzunu ekleyip arada bir karıştırarak 5 dakika daha sote edin. Sıcak servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.