ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   İstiridye Pilakisi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=171943)

Prof. Dr. Sinsi 06-26-2012 04:44 AM

İstiridye Pilakisi
 
İstiridye Pilakisi
5 Kişilik
Malzemeleri:- 40 adet istiridye içi
- 45 mi. zeytinyağı (3 çorba kş.)
- 300 gr. soğan (piyaz doğranmış), (3 orta boy)
- 350 gr. domates (kabukları soyulup, ince ince doğranmış), (4 orta boy)
-10 diş sarmısak (soyulup,
bütün bırakılmış) -1 bağ maydanoz (ince kıyılmış)
- tuz, yeteri miktarda karabiber
-1 adet limon (suyu) (ya da koruk suyu)
Yapılışı: 1. İstiridye içlerini soğuk suda birkaç kez yıkayıp bir süzgece çıkarın.
2. Tencerede zeytinyağını kızdırın. Soğanı kızgın yağda, pembeleşinceye kadar kavurun. Kavrulmuş soğana istiridye içlerini ekleyip, kızarıncaya kadar yaklaşık 10 dakika pişirmeyi sürdürün. Domatesleri katıp, karıştırın.
3. Sarımsakları, ince kıyılmış maydanozu, tuzu ve biberi katın. Limon (ya da koruk) suyunu gezdirip, malzemenin düzeyine kadar su ekleyerek, bir taşım kaynatın. Ateşi kısın ve pilakiyi yaklaşık 30 dakika pişirin.
4. Pişen istiridye pilakisini ateşten alıp, bir yanda soğumaya bırakın. Soğuyunca tabaklara aktarıp, üzerine ince kıyılmış maydanoz serperek servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.