![]() |
Osmanlı Mutfağından Midye Pilakisi
Osmanlı Mutfağından Midye Pilakisi
5 kişilik Malzemeleri: - 40 adet iç midye - 6 Çorba kaşığı zeytinyağı - 4 Orta boy soğan (piyaz doğranmış) - 3 Orta boy domates (kabukları soyulup, ince ince doğranmış) -10 diş sarmısak (soyulup, bütün bırakılmış) -1 adet ince kıyılmış maydonoz - tuz ve karabiber -1 adet limon (suyu ya da koruk suyu) Yapılışı: 1. İç midyeleri soğuk suda birkaç kez yıkayın ve bir süzgece çıkarın. 2. Tencerede zeytinyağını kızdırın. Soğanı yağda kavnıp, pembeleştirin. Kavrulmuş soğana iç midyeleri de katıp kızarıncaya kadar yaklaşık 10 dakika pişirmeyi sürdürün. Domatesleri ekleyip, karıştırın. 3. Sarımsakları, ince kıyılmış maydanozu, tuzu ve biberi katın. Limon suyunu (ya da koruk suyunu) gezdirip, malzemenin düzeyine kadar su ekleyin. Pilakiyi kısık ateşte yaklaşık 30 dakika pişirin. 4. Pişen midye pilakisini ateşten alıp, soğumaya bırakın. Soğuyunca tabaklara aktarıp, üzerine ince kıyılmış maydanoz serperek servis yapın |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.