ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Çorba (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=686)
-   -   Meyaneli Gemici Çorbası Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=171939)

Prof. Dr. Sinsi 06-26-2012 04:44 AM

Meyaneli Gemici Çorbası Tarifi
 
Meyaneli Gemici Çorbası Tarifi
MALZEMELER
° 1 Adet balık (kaya balığı, lipsoz, kırlangıç, levrek, çinekop) 11 Adet kuru soğan 2 Adet defne yaprağı
• 2 Çorba kaşığı un 1 Tutam maydanoz veya Dereotu
11 Adet havuç Su «Tuz
• Sıvıyağ (zeytinyağı da olabilir)
Yapılışı:
Bir balığı alıp temizliyoruz. Bir tencereye alıp balığın üzerine yaklaşık 4 parmak geçecek şekilde soğuk su dolduruyoruz. Üzerine defne yaprağını, maydanoz saplarını, iri doğranmış kuru soğanı ilave ediyoruz. Ocağımızın altına yakıyoruz. Kaynamaya başlayınca üzerine çıkan köpüğü alıyoruz. Balık pişene kadar kaynatıyoruz. Balık piştikten sonra kevgir yardımıyla tabağa alıyoruz ve soğumasını bekliyoruz. Soğuduktan sonra balığımızın etlerine küçük parçalar şeklinde ayıklıyoruz. Bir tencereye sıvıyağ koyuyoruz. Üzerine un koyup çırpma teliyle karıştırıyoruz. Havucu rendeleyip kavurduğumuz unun üzerine ilave edip 2-3 dakika kavuruyoruz. Meyanemizin açılması için 1 bardak soğuk su döküyoruz. Hemen, balık suyunu tenceremizin İçine tel süzgeçle süzüyoruz. Çorbamız kaynamaya başlayınca balıkları ilave ediyoruz. Tuzunu ve suyunu kontrol ediyoruz. Çorbamız pişince içine ince doğranmış maydanozu koyup servis yapıyoruz.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.