ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Ekmek dolması (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=171882)

Prof. Dr. Sinsi 06-26-2012 04:54 AM

Ekmek dolması
 


MALZEME:
1 orta boy yuvarlak ekmek (bayatlatılmış)
2 soğan
4 çorba kaşığı tereyağı
250 gr dana kıyması
8 sap maydanoz
1 çay bardağı ceviz
Yarım tatlı kaşığı pulbiber
2 çorba kaşığı salça
1 su bardağı etsuyu
Tuz,
karabiber

Önceden alınıp bir iki gün bayatlatılmış yuvarlak bir ekmeğin üstünü kapak biçiminde kesin. Ekmeğin içini kaşıkla veya elle çıkarın; kenarından bir parmak eninde kalacak şekilde içini oyun. Çıkardığınız ekmek içini ufalayın, bir kenarda bekletin (Ekmek bayat olursa içi daha kolay çıkar ve ufalanır). Soğanı incecik kıyın. Bir tavada 2 çorba kaşığı tereyağı ve biraz tuz ile sararana kadar kavurun. Üzerine kıymayı ilave edin. Topak kalmaması için tahta kaşığın tersiyle bastırarak kıyma hafif renk alana kadar kavurun. Üzerine ekmek kırıntısını, karabiber ve pulbiberi ekleyip 5-6 dakika orta ateşte kavurun. Tavayı ateşten alın. Maydanozu incecik kıyın. Cevizleri irice doğrayın. Maydanoz ve cevizleri de katıp karıştırın. Ekmeğin içini bu karışımla doldurun. Üzerine kapağını kapatın.
Geniş bir tencerenin içine 2 tane çatal yerleştirin. Ekmeği çatalların üstüne oturtun. Kıymayı kavurduğunuz tavada 2 çorba kaşığı tereyağını eritin. Salçayı yağda bir iki dakika, güzel kokusu çıkana kadar kavurun. Üzerine 1 su bardağı etsuyu koyup kaynatın. Tenceredeki ekmeğin üzerine yağlı salçalı suyu gezdirin. Tencerenin kapağını kapatın. Önce harlı ateşte bir taşım kaynatın. Sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Pişirirken arada sırada pişme suyunu ekmeğin üzerine gezdirerek yumuşamasını sağlayın. 10 dakika dinlendirdikten sonra üçgen dilimlere bölerek servis yapın. Dilerseniz üzerine yoğurt ve biberli yağ ilave edebilirsiniz.
........afiyet olsun


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.