![]() |
Kırmızı Biber Turşusu 2
Kırmızı Biber Turşusu 2
Kırmızı Biber Turşusu Tarifi - Kırmızı Biber Turşusu Nasıl Yapılır - Kırmızı Biber Turşusu Malzemeleri MALZEMELER 1 kg kırmızı biber 7-8 diş sarımsak 2 çay bardağı sirke 5 çorba kaşığı kaya tuzu 1 adet limon ½ limon Maydanoz, dereotu Biberleri alüminyum folyoya sarın ve fırında közleyin. Daha sonra kabuklarını soyun, ortasından enine ve boyuna doğru 4’e kesin. Uygun boydaki kavanozun en altına birkaç dal maydanoz ve dereotu koyun, onların üstüne sarımsakları koyun. Limonu ince dilimler halinde kesin ve kavanoza koyun. (Sarımsakları biberlerin arasına da koyun) Biberleri yerleştirin. 1 litre suya tuzu ve sirkeyi ilave edin. Su yetmezse aynı oranda (1 lt suya 5 çorba kaşığı tuz) hazırlayın ve dökün. Kavanozun en üstüne yine maydanoz ve dereotu yaprakları koyun ve kavanozun kapağını kapatarak serin bir yerde muhafaza edin. 15 gün sonra turşunuz yemeye hazırdır. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.