ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Kırmızı Biber Turşusu 2 (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=171870)

Prof. Dr. Sinsi 06-26-2012 04:56 AM

Kırmızı Biber Turşusu 2
 
Kırmızı Biber Turşusu 2
Kırmızı Biber Turşusu Tarifi - Kırmızı Biber Turşusu Nasıl Yapılır - Kırmızı Biber Turşusu Malzemeleri





MALZEMELER

1 kg kırmızı biber

7-8 diş sarımsak

2 çay bardağı sirke

5 çorba kaşığı kaya tuzu

1 adet limon

½ limon

Maydanoz, dereotu

Biberleri alüminyum folyoya sarın ve fırında közleyin. Daha sonra kabuklarını soyun, ortasından enine ve boyuna doğru 4’e kesin. Uygun boydaki kavanozun en altına birkaç dal maydanoz ve dereotu koyun, onların üstüne sarımsakları koyun. Limonu ince dilimler halinde kesin ve kavanoza koyun. (Sarımsakları biberlerin arasına da koyun) Biberleri yerleştirin. 1 litre suya tuzu ve sirkeyi ilave edin. Su yetmezse aynı oranda (1 lt suya 5 çorba kaşığı tuz) hazırlayın ve dökün. Kavanozun en üstüne yine maydanoz ve dereotu yaprakları koyun ve kavanozun kapağını kapatarak serin bir yerde muhafaza edin. 15 gün sonra turşunuz yemeye hazırdır.



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.