![]() |
Sarımsak Turşusu
Sarımsak Turşusu
Sarımsak Turşusu Tarifi - Sarımsak Turşusu Nasıl Yapılır - Sarımsak Turşusu Malzemeleri Sarımsak Turşusu Malzemeler * 5 baş Sarımsak * 1/2 su bardağı Sirke * Yeterince Su * Tuz (kaya tuzu) * 1-2 dal Kereviz Hazırlanışı Sarımsakların kabuklarını soyun. Kavanoza doldurun. Ayrı bir kapta kavanozun alacağı kadar suyu, aşağıda belirttiğimiz orana sadık kalacak ölçüde rafine kaya tuzu ve yarım su bardağı sirkeyle karıştırın. Tuz eridikten sonra suyu kavanoza doldurun. Kereviz daimi ekleyin. Kapağını sıkıca kapatın. Güneş görmeyen serin bir yerde 2 hafta saklayın. Afiyet Olsun. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.