ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Sarımsak Turşusu (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=171861)

Prof. Dr. Sinsi 06-26-2012 04:57 AM

Sarımsak Turşusu
 
Sarımsak Turşusu
Sarımsak Turşusu Tarifi - Sarımsak Turşusu Nasıl Yapılır - Sarımsak Turşusu Malzemeleri





Sarımsak Turşusu



Malzemeler

* 5 baş Sarımsak
* 1/2 su bardağı Sirke
* Yeterince Su
* Tuz (kaya tuzu)
* 1-2 dal Kereviz



Hazırlanışı
Sarımsakların kabuklarını soyun. Kavanoza doldurun. Ayrı bir kapta kavanozun alacağı kadar suyu, aşağıda belirttiğimiz orana sadık kalacak ölçüde rafine kaya tuzu ve yarım su bardağı sirkeyle karıştırın. Tuz eridikten sonra suyu kavanoza doldurun. Kereviz daimi ekleyin. Kapağını sıkıca kapatın. Güneş görmeyen serin bir yerde 2 hafta saklayın.

Afiyet Olsun.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.