![]() |
Kabak Turşusu 2
Kabak Turşusu 2
kabak turşusu nasıl yapılır - kabak turşusunun tarifi 5 kişilik Malzemesi: -1,5 kg. kabak (olgunlaşmamış,küçük) ya da (portakal büyüklüğünde) -tuz -10 adet kırmızı arnavutbiberi - 500 ml. sirke (2 su bardağı). Yapılışı: 1.Kabakları yıkayıp süzdürün. Tencerede tuzlu su kaynatıp, içine atın. îki taşım kaynatarak süzdürüp sudan alın. Bir süzgece çıkarın. 2.Haşlanan kabakları dörde bölün. Üzerlerine kırmızı arnavutbiberi serpip kavanozlara yerleştirin. Kavanozları sirke ile tamamlayın. Temiz bir taş ya da kiremit koyarak turşuyu bastırın ve kavanozun kapağını sıkıca kapatın. 3.Turşuyu 1 hafta bekletip, istendiğinde kepçe ile çıkararak servis yapın. alıntı |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.