![]() |
Etli Özbek Pilavı
Etli Özbek Pilavı
özbek pilavı - etli pilav - pilav tarifi Malzemeler 500 gr. kuzu kuşbaşı 1 çay bardağı zeytinyağı 1 ufak şişe soda 2 diş sarmısak 3 tane ince doğranmış taze soğan ½ demet dereotu ½ demet maydonoz 1 çorba kaşığı kuş üzümü 1 çorba kaşığı dolma fıstığı 1 adet havuç 1 orta boy kereviz 300 gr. taze ıspanak doğranmış 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı yenibahar 1 su bardağı pirinç Tarifi Eti, zeytinyağı ve soğanla birlikte 5-6 dk. havrulur. 1 şişe sodayı içine ilave edildikten sonra 15dk. pişirilir. Etin yumuşaması beklenir. Daha sonra kereviz ve havuç ilave edilir. Sırasıyla kuş üzümü, dolma fıstığı, dereotu ve maydonoz ve ıspanak eklenir. 15dk pirinçlerin pişmesi beklenir. Bu sırada et ve sebzeler suyunu çekmişse pirinci piştikten sonra ½ bardak kaynar su ilave edilir. alıntı |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.