![]() |
Labneli Flan Tarifi
Aldığı kadar tuz
1 avuç mercanköşk Aldığı kadar karabiber 200 gr labne peyniri 0.5 su bardağı krema 4 adet domates 50 gr siyah zeytin 4 adet yumurta Domatesleri 30 saniye kaynar suda tuttuktan sonra kabuklarını soyun, çekirdeklerini çıkarın. Domatesleri küçük parçalara bölün ve üzerlerine kayatuzu serperek, bir süzgeçte sularının (30 dakika kadar) süzülmesini bekleyin. Sonra bol suyla durulayın ve mutfak havlusu üzerine yayıp kurutun. Labne peyniri ile kremayı karıştırın. Bu karışıma omlet gibi çırpılmış yumurtaları da ekleyin. Mercanköşkü serpin. Tuzunu biberini ekleyin. Sonra zeytinleri ve domatesleri ilave edip iyice karıştırın ve elde ettiğiniz bu karışımı yağlanmış yuvarlak bir kek kalıbına dökün. 150 derece ısıdaki fırında 40 dakika pişirin. Ilık veya soğuk, yanında “domates özü“ ile servis yapabilirsiniz. Domates öz’ü Hazırlama: Domatesleri 30 saniye kaynar suda tuttuktan sonra kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkarın. Küçük parçalara bölün ve tuz, karabiber ekleyerek mikserden geçirin. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.