ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Tavuklu kapama (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=171508)

Prof. Dr. Sinsi 06-26-2012 05:56 AM

Tavuklu kapama
 
TAVUKLU KAPAMA
Malzemeler
 2 tavuk göğsü
 1,2 su bardağı sıvı yağ
 1 bardak un
 1 su bardağı yoğurt
 1 su bardağı bezelye (haşlanmış)
 6 patates
 4 havuç
 100 gr. kaşar peynir (rendesi)
 2 yumurta (1 yumurta sarısı üzerine ayrılır)
Yapılışı
Patatesler küp şeklinde doğranır. Havuçlarda patates büyüklüğünde doğranıp 10 dakika suda haşlanır. Tavuk göğsü ayrı tencerede haşlanır. Tavuklar pişince küçük parçalara ayrılır. Bezelye, havuç, patates, 1 yumurta, sıvıyağ, yoğurt, un hepsi karıştırılır. Karıştırıldıktan sonra yapılan harcın yarısı tepsiyi örtecek şekilde yayılır. Önceden küçük parçalara ayırdığımız tavuklar harcın üzerine serpilir. Kalan harc tavukları örtecek şekilde yayılır. Üzerine


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.