ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Izgara Sosu (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=171459)

Prof. Dr. Sinsi 06-26-2012 06:04 AM

Izgara Sosu
 
Izgara Sosu
fransız sosu - tavuk sosu

Malzemeler:

30 gr (2 çorba kaşığı) tereyağı
1 soğan (ince doğranmış)
1 diş sarımsak (dövülmüş)
150 gr (3/4 su bardağı) su
400 gr domates
1 çorba kaşığı kereviz (rendelenmiş)
2 çorba kaşığı limon suyu
2 çorba kaşığı sirke
2 çorba kaşığı domates salçası
1+1/2 çorba kaşığı ketçap
2 tatlı kaşığı şeker
1 çay kaşığı kekik
1 büyük defne yaprağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 kahve kaşığı hindistancevizi rendesi

Tarifi:

Yağı küçük bir tencerede orta ateşte eritiniz. Yağ kızınca soğan ve sarımsağı ekleyip soğanlar yumuşayıp pembeleşinceye kadar kızartınız.

Geri kalan malzemeyi ekleyip tencerenin kapağını kapatarak, yavaş ateşte, 40 dakika pişiriniz. Sosu süzüp tadarak, gerekirse biraz daha tuz ve şeker ekleyip servis ediniz.

Not: Izgara sosu, ızgara yada tavukla servis edilir. Ayrıca ızgara yaparken de etlerin üstünde kullanılabilir.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.