ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Kahvaltılık Lütenitsa Sosu (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=171449)

Prof. Dr. Sinsi 06-26-2012 06:06 AM

Kahvaltılık Lütenitsa Sosu
 
Kahvaltılık Lütenitsa Sosu
Lütenitsa Sosu - Kahvaltılık Soslar




http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Bulgaristan mutfağında kahvaltı için hazırlanan sosların özel bir yeri vardır. Lütenitsa da bu özel tariflerden biridir. Yaz mevsiminin taze sebzelerle hazırlayacağınız lütenitsayı hem kahvatılarda hem de akşam yemeklerinde afiyetle yiyebilirsiniz.




Malzemeler,

  • 3 kg salçalık domates
  • 1 kg kırmızı etli biber
  • Yarım kilo patlıcan
  • 250 gram havuç
  • 2 çay bardağı sirke
  • 1 baş sarımsak
  • 1 tatlı tuz
  • 1 yemek kaşığı sıvıyağ1 tatlı kaşığı toz şeker

Hazırlanışı, [*]Patlıcan ve kırmızı biberleri közleyin. [*]Kabuklarını soyup mutfak robotunda çekin. [*]Havucun kabuklarını soyup yumuşayana kadar bol suda haşlayın. [*]Haşlanan havucu mutfak robotunda çekin. [*]Domatesların kabuklarını soyup mutfak robotunda çekin. [*]Büyükbir tencereye çektiğiniz domates püresini alın. [*]İçine patlıcan, kırmızı biber ve havucu ekleyin. [*]Yüksek ateşte sürekli karıştırarak kıvamı koyulaşana kadar pişirin. [*]Karışım göz göz olup kaynamaya başladıktan sonra sirke, tuz, yağ, toz şeker ve rendelenmiş sarımsak ilave edin. [*]İyice karıştırıp tencereyi ocaktan indirin. [*]Tenceredeki lütenitsa soğuduktan sonra cam kavanozlara pay edin. [*]Kavanozların kapağını sıkıca kapatın. [*]Büyük bir tencerenin içine kavanozları yerleştirin. [*]Yarısına gelecek kadar su ilave edin. [*]Su kaynadıktan 15 dakika sonra tencereyi ocaktan indirin. [*]Soğuduktan servis yapın.
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg




Notlar,


  • Zahmetli görünse de nefis bir tadı var. Sofralarınızın vazgeçilmez tadı olabilir.
Lütenitsayı kaynatırken sürekli karıştırmalısınız yoksa dibi tutar.
Lütenitsayı sadece kahvaltılarda değil, makarna ve et yemeklerinin üzerinde sos olarak da tüketebilirsiniz.
Afiyet olsun



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.