ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Tatar Sosu (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=171446)

Prof. Dr. Sinsi 06-26-2012 06:06 AM

Tatar Sosu
 
Tatar Sosu
Tatar Sosu Tarifi - Tatar Sosu Nasıl Yapılır - Tatar Sosu Malzemeleri





Tatar Sosu
Kaç Kişilik 4


2 yumurtanın sarısı
1 katı pişmiş yumurta
1 su bardağı zeytinyağı
yarım limonun suyu
1 tatlı kaşığı hardal
5-6 dal maydonoz
1 kornişon
2 sap yeşil soğan
yeteri kadar tuz
Hazırlanışı

* 2 yumurtanın sarısı,1 tutam tuz ve yarım limonun suyu büyük bir porselen kaseye konur ve yumurta tel ile çırpılarak birbirine iyice yedirilir.
* Sonra kase,içinde kaynaar su bulunan hafif ateşteki derince bir tepsinin içine oturtulur(su,kaseinin ağzından en az bir parmak aşağıda olmalıdır).
* Yumurta sarıları koyulaşıncaya kadar,yani 2 dakika,çırpılmaya ara vermeden karışım pişirilir.
* Sonra kase sıcak sudan alınır ve içinde soğuk su bulunan bir kabın içine oturtulur.
* Daha sonra zeytinyağı yavaş yavaş ilave dilerek çırpılmakta olan karışıma yedirilir.(yağın donmuş veya çok soğuk olmamasına dikkat edilmelidir yoksa mayonez bozulur).
* Sonra bu mayoneze çok küçük parçalar halinde kesilmiş yumurta,hardal,çok ince kıyılmış yeşil soğan,maydanoz ve ince ince kesilmiş kornişon katılır.
* İyice karıştırılır ve reçetelerdeki tariflere uyulup yemeklerde sos olarak kullanılır.



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.