![]() |
Tatar Sosu
Tatar Sosu
Tatar Sosu Tarifi - Tatar Sosu Nasıl Yapılır - Tatar Sosu Malzemeleri Tatar Sosu Kaç Kişilik 4 2 yumurtanın sarısı 1 katı pişmiş yumurta 1 su bardağı zeytinyağı yarım limonun suyu 1 tatlı kaşığı hardal 5-6 dal maydonoz 1 kornişon 2 sap yeşil soğan yeteri kadar tuz Hazırlanışı * 2 yumurtanın sarısı,1 tutam tuz ve yarım limonun suyu büyük bir porselen kaseye konur ve yumurta tel ile çırpılarak birbirine iyice yedirilir. * Sonra kase,içinde kaynaar su bulunan hafif ateşteki derince bir tepsinin içine oturtulur(su,kaseinin ağzından en az bir parmak aşağıda olmalıdır). * Yumurta sarıları koyulaşıncaya kadar,yani 2 dakika,çırpılmaya ara vermeden karışım pişirilir. * Sonra kase sıcak sudan alınır ve içinde soğuk su bulunan bir kabın içine oturtulur. * Daha sonra zeytinyağı yavaş yavaş ilave dilerek çırpılmakta olan karışıma yedirilir.(yağın donmuş veya çok soğuk olmamasına dikkat edilmelidir yoksa mayonez bozulur). * Sonra bu mayoneze çok küçük parçalar halinde kesilmiş yumurta,hardal,çok ince kıyılmış yeşil soğan,maydanoz ve ince ince kesilmiş kornişon katılır. * İyice karıştırılır ve reçetelerdeki tariflere uyulup yemeklerde sos olarak kullanılır. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.