ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Sütlaç - Trabzon (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=171429)

Prof. Dr. Sinsi 06-26-2012 06:09 AM

Sütlaç - Trabzon
 
Sütlaç - Trabzon




Malzemeler:
1 litre süt
1 çay bardağı pirinç
6 çorba kaşığı toz şeker

Yapılışı:
Yarım çay bardağı pirincin beyaz suyu gitmesi için sudan geçirilerek yıkanır. Yarım çay bardağı pirinç küçük bir tencereye konulur, orta ocak ateşte 1 su bardağı su ile haşlanır. Ortalama 5-6 dakika pişmesi gerekir. Haşlanan pirinçleri orta boy tencereye alarak üzerine 1 litre sütü yavaşça ve karıştırarak orta ocak ateşte koyulaştırılır. Koyulaşan sütlacın 6 çorba kaşığı toz şekeri konarak karıştırılmaya devam edilir. Eğer sütlacın baygın olmamasını istiyorsak yarım çay kaşığı tuz atılır. Sütlaç katılaşınca orta ocak ateşten alınır. Kâselere doldurularak soğuması beklenir. 4-6 kişilik servis edilir. Ortalama pişme süresi 20 dakikadır.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.