![]() |
Ay Tatlısı
Malzemeler:
* Hamur malzemesi : * 500 gr. Un, * 15 gr. Tuz, * 1/2 limonsuyu, * 250cl.su, * 1 ad. Yumurta, * 350gr margarin. * İç Malzeme : * 1 kg haşlanmış havuç, * 250 gr. Tozşeker, * 200 gr. Pudra şekeri, * 1 ad Yumurta. * Şurubu : * 1250 gr. Tozşeker, * 1 litre su, * Yarım limon. Hazırlanışı: * Şurubun Hazırlanması: * 1250 gr toz şeker, 1/2 limon, 1 litre suyu yaram saat kaynatın. * Hamurun yapılışı: * Unu havuz şeklinde yapın, margarin hariç diğer malzemeleri ortasına koyun iyice yoğurarak top haline getirin. * Üzerine nemli bez koyun, 20.dk dinlendirin. * Merdane ile hamur açın, margarini içine koyarak hamuru kapatın, * Tekrar merdane ile yoğurun, hamuru açın. (bu işlemi iki defa yapın.) * İçinin hazırlanması : * Havuçları rendeleyin, şeker ve yumurta ilave edip, karıştırın. * Hazır olan hamuru madeni para kalınlığında açın, üzerine hamur karışımı eşit şekilde yayıp rulo şeklinde sarın. * 2 cm kalınlığında yuvarlak şekilde kesin, tepsiye dizerek 180 derece fırında 40 dk. pişirin, * Soğuduktan sonra şurubu ilave ederek servis edin. * Afiyet olsun. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.