ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Pancar Sarması (Kırmızı Biber Dolmalı) - Gaziantep (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=171412)

Prof. Dr. Sinsi 06-26-2012 06:12 AM

Pancar Sarması (Kırmızı Biber Dolmalı) - Gaziantep
 
Pancar Sarması (Kırmızı Biber Dolmalı) - Gaziantep
Pancar Sarması (Kırmızı Biber Dolmalı) - Ragıp Bey'in Mutfağı: Gaziantep




Malzemeler:
250 kg. orta yağlı kuzu kıyması
1.5 KG. Pancar (pazı)
8 tane dolmalık taze kırmızı biber (kışın kuru biber)
150-200 gr. pirinç
300 gr. bulgur
4-5 diş kuru sarımsak
1 baş kuru soğan
1 yemek kaşıgı dolusu biber salçası (ev yapımı, koyu)
1 yemek kaşıgı dolusu domates salçası (ev yapımı,koyu)
1 adet limon
1 çay kaşığı karabiber
1 adet limonun suyu

Yapılışı: Pancarların sap kısımları kesilip temizlenir.Yıkanıp sıcak suda 2 dk. soldurulup, soğuk suda kısa süre bekletilip çıkarılır. Kıyma, ince kıyılmış soğan ve sarımsaklar, salçalar, karabiber,kırmızı pul biber ve tuz konup, iyice karıştırılır. Soğuk suda bekletilip yıkanan hafif süzülen pirincin içine, harçtan yeteri kadar konup karıştırılır. Oyulan biberlerin içi doldurulup, ağızları artık sebze veya doğranan bir domates ile kapatılıp, tencerenin ortasına dizilir. Kalan kıyma harcı bulgurla karıştırılıp, pancarların içine yeteri kadar iç konarak işaret parmağından daha uzun olarak fazla sıkıştırılmadan sarılır. Önce biber dolmalarının etrafına, daha sonra üzerine düzgünce dizilir. Üzerine dolma taşı konup, bir parmak aşağıda kalacak kadar sıcak su konur. Kaynara çıkınca kısık ateşte 45 dk. pişirilir. Pişmeye yakın limon suyu ilave edilir. Tuzu kontrol edilip 15 dk daha pişirilir. Suyu süzülüp sarmalar dağılmadan itina ile servise kabına alınır.

Not: İsteğe göre 1 yemek kaşığı kırmızı pul biber ilave edilebilir.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.