ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Karpuz Reçeli (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=171364)

Prof. Dr. Sinsi 06-26-2012 06:20 AM

Karpuz Reçeli
 
Karpuz Reçeli

Malzemeler

Kalın kabuklu orta boy 1 karpuz

7 8 su bardağı şeker

8-10 adet karanfil

1 limon

Hazırlanışı

Karpuzu yıkayıp dilimlere ayırınız. Her dilimi içinin kırmızı kısmı kabuk üzerinde yarım cm. kalacak şekilde kesiniz. Dış kabuğunun yeşil kısmını soyunuz. Zevke göre 3 cm. çapında daire veya üçgenlere kesiniz.

1 çay bardağı su ve 1 su bardağı şekerle bir taşım kaynatıp, bir gece bekletiniz. Ertesi günü şekerin tamamını ve karanfilleri katıp hafif hararetli ısıda reçel kıvamına gelinceye kadar kaynatınız. Limon suyunu ilâve edip bir taşım kaynatınız.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.