![]() |
Karpuz Reçeli
Karpuz Reçeli
Malzemeler Kalın kabuklu orta boy 1 karpuz 7 8 su bardağı şeker 8-10 adet karanfil 1 limon Hazırlanışı Karpuzu yıkayıp dilimlere ayırınız. Her dilimi içinin kırmızı kısmı kabuk üzerinde yarım cm. kalacak şekilde kesiniz. Dış kabuğunun yeşil kısmını soyunuz. Zevke göre 3 cm. çapında daire veya üçgenlere kesiniz. 1 çay bardağı su ve 1 su bardağı şekerle bir taşım kaynatıp, bir gece bekletiniz. Ertesi günü şekerin tamamını ve karanfilleri katıp hafif hararetli ısıda reçel kıvamına gelinceye kadar kaynatınız. Limon suyunu ilâve edip bir taşım kaynatınız. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.