![]() |
Teriyaki Soslu Antrikot Izgara
Malzemeler:
500 gr dana ya da kuzu eti 1 diş sarımsak 1 diş sarımsak kadar zencefil Yarım çay bardağı teriyaki sos Yarım çay bardağı zeytinyağı 1 su bardağı süt 1 adet soğanın suyu Karabiber Kekik Yapılışı: 1- Derin bir kapta teriyaki sos, süt, soğansuyu ve zeytinyağını karıştırın. 2- Zencefil ve sarımsağı sos kabına rendeleyin. 3- Baharatları ekleyerek iyice karıştırın. 4- Etleri kaba koyarak iyice karıştırın. Kabın üzerini streç film ile kaplayarak buzdolabında en az 2 saat en çok 1 gün dinlendirin. 5- Izgara yapmadan önce buzdolabından çıkartın. 6- Önceden ısıtıp hafifçe yağladığınız tavada önlü arkalı kızartın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.