ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Çorba (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=686)
-   -   Karamelize Soğan Çorbası (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=171306)

Prof. Dr. Sinsi 06-26-2012 06:30 AM

Karamelize Soğan Çorbası
 
Malzemeler
• Soyulmuş ve ince doğranmış 1.5 kg soğan
• 115 gr. tuzsuz tereyağı
• 2 çorba kaşığı zeytinyağı
• 2 defneyaprağı
• 2 çay kaşığı taze kekik yaprağı
• 25 gr. saf un
• 250 ml sek beyaz şarap
• 100 ml sek şeri
• 2 litre et suyu
• 1 adet Fransız bageti
• 1 diş soyulmuş ve dövülmüş sarımsak
• 170 gr. parmesan peyniri
• Lezzet katmak için tuz ve biber
6-8 kişiliktir
Yapılışı

1. Soğanları ince ince doğramak için Braun Multiquick 7 Kablsouz ve doğrayıcı kabını kullanın.
2. Tereyağını zeytinyağıyla birlikte geniş, kalın dipli bir sos tavasında ısıtın. Soğanları, dövülmüş sarımsağı, defneyapraklarını ve kekik yapraklarını ekleyip hafifçe karıştırın. Ateşi kısıp tavanın kapağını kapatın ve 15-20 dakika pişirin. Kapağı kaldırın ve soğanlar karamelleşip altın kahverengi bir renk alana kadar karıştırarak 20 dakika daha pişirin.
3. Karıştırarak un ekleyip topaklanmaları gidererek 3-4 dakika daha pişirin ve şarap, sek şeri ve et suyunu ekleyin. Kaynayana dek pişirdikten sonra ateşi kısın ve kısık ateşte 15 dakika daha pişirin.
4. Parmesanlı kızarmış ekmekleri hazırlamak için parmesanı rendeleyin ve ekmek dilimleri üzerine yerleştirin. Ekmek dilimlerini ızgara edin.
5. Çorbayı kâselere koyun. Her bir kâseye bir ya da iki kızarmış ekmek koyup üstüne de büyük bir kaşık rendelenmiş peynir ekleyin. Servis edin.




Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.